Tyvek is een synthetisch materiaal dat bestaat uit vezels van HDPE. Het materiaal heeft de beste eigenschappen van papier, folie en textiel. Het is erg sterk, weerbestendig, duurzaam en kleurvast.

Waarom heeft de LUMIZ geen aan/uit knopje?
LUMIZ beschikt niet over een aan/uit knop. De ingebouwde schakelaar regelt zelf het aan en uit mechanisme op basis van licht (uit) of donker (aan).

Kan de LUMIZ buiten worden gebruikt?
Jazeker, het materiaal is weerbestendig en is kleurvast. Regen, sneeuw of felle zon? de LUMIZ kan prima buiten blijven hangen!

Kan de LUMIZ binnen worden gebruikt?
Jazeker, maar je moet er rekening mee houden dat er binnen geen direct zonlicht op de LUMIZ zal vallen. Hierdoor zal de batterij niet/geen energie kunnen opslaan en het LED lampje ’s avonds niet / niet lang / minder sterk zal branden. Direct zonlicht op het solar paneel geeft het beste resultaat.

Tip: een normale AAA batterij past ook in de LUMIZ. De LUMIZ zal in een donkere omgeving branden.

Bij donker zal deze in werking treden, bij (zon)licht wordt deze niet opgeladen.

Hoe werkt de Solar?
Solarverlichting werkt op de energie van zonlicht. De zonne-energie wordt opgeslagen in een oplaadbare batterij. Deze energie wordt gebruikt om het lampje te laten branden zodra het donker wordt.

Alle LUMIZ hebben een oplaadbare AAA batterij waar de zonne-energie in wordt opgeslagen.

De batterij is defect, kan ik deze vervangen?
Jazeker, in de LUMIZ zit een oplaadbare AAA batterij van 1.2V. (NI-MH AAA 1.2V)

Batterijen hebben verschillende mogelijkheden, gebruik een oplaadbare batterij met een capaciteit van 600-900 mAh.

Denk aan ons milieu en deponeer de batterij in de bestemde afvalpunten, deze mag niet bij het restafval.

De Solar is defect, kan ik deze vervangen?
Als uw probleem niet verholpen is na het lezen van de tips onder het kopje “Wat doe ik als mijn LUMIZ het niet doet?’’, is het mogelijk om uw defecte solar module te vervangen.

Hieronder een instructievideo over het verwisselen van de solar module. https://youtu.be/tkyA6AxDkLk

Hoe maak ik de LUMIZ schoon?
Belangrijk is dat het solar paneel met een zachte vochtige doek wordt schoongemaakt, zodat de opname van de zonne-energie optimaal blijft. Het materiaal Tyvek kan ook met een zachte vochtige doek worden afgenomen mocht dit noodzakelijk zijn.

Wanneer je de LUMIZ wil opbergen, bijvoorbeeld in de winter, dien je de batterij uit de solar module te halen. Als je de batterij laat zitten kan deze gaan lekken en schade aanbrengen aan de elektronische componenten.

Tip: vervang de batterij eens per jaar, de werkzaamheid ervan neemt langzaam af door het op- en ontladen. Eens in de zoveel tijd een nieuwe batterij en je blijft plezier houden van je LUMIZ!

Denk aan ons milieu en deponeer de batterij in de bestemde afvalpunten, deze mag niet bij het restafval.